Neinvazivno preoblikovanje telesa in nega kože z Ultra shaperjem in LED terapijo

Neinvazivno preoblikovanje telesa in nega kože z Ultra shaperjem in LED terapijo

V svetu estetske medicine se nenehno razvijajo nove tehnologije, ki ljudem pomagajo doseči želene estetske cilje brez potrebe po invazivnih postopkih. Ultra shaper Italy je ena izmed naprednih naprav, ki ponuja revolucionarne rešitve za preoblikovanje telesa. Ta naprava združuje več terapevtskih tehnik, ki delujejo sočasno:

  • radiofrekvenco (RD)
  • LED terapijo
  • vakum
  • rotacijsko masažo.

Sočasno delovanje tehnologij omogoča doseganje optimalnih rezultatov brez kirurških posegov.

KAKO POTEKA TERAPIJA Z ULTRA SHAPERJEM?

Postopek z Ultra shaperjem je prijeten in popolnoma brez bolečin. Spominja na sproščujočo masažo, saj med postopkom občutite prijetno toploto in masažo. Postopek se lahko izvaja kjerkoli na telesu s ciljem preoblikovanja postave in zmanjševanja celulita. Lahko pa se izvaja tudi na obrazu ter vratu za zmanjševanje globine gub ter bolj napeto kožo.

TEHNOLOGIJE, KI JIH UPORABLJA ULTRA SHAPER:

RF tehnologija

Radiofrekvenčna (RF) terapija je priljubljena zaradi svoje sposobnosti prodiranja v globlje plasti kože, kjer s pomočjo toplote učinkovito topi maščobne celice, hkrati pa povzroči proizvodnjo novega kolagena in elastina. Ta proces omogoča obnovo in zategovanje kože, zmanjša videz gub, celulita in ohlapne kože. Po postopku se izboljša tekstura kože, koža je bolj napeta, definirajo se telesne konture, zmanjša se količina odvečne maščobe. Več o RF tehnologiji si lahko preberete tukaj. (link na prvi članek).

LED terapija

LED (Light Emitting Diode) terapija je tehnika, ki uporablja svetlobne valove različnih dolžin za spodbujanje naravnih zdravilnih procesov kože. Ta metoda je postala priljubljena zaradi svoje sposobnosti izboljšanja videza kože brez invazivnih postopkov. LED terapija ponuja več koristi, vključno z zmanjševanjem vnetij, spodbujanjem proizvodnje kolagena in zmanjševanjem znakov staranja. Ultra shaper uporablja dva različna barvna spektra, ki jih lahko uporabimo posamično ali sočasno, ter ju prilagodimo glede na potrebe posameznika:

  • Rdeča svetloba spodbuja cirkulacijo in spodbuja tvorbo kolagena, kar povzroči zmanjšanje globine gub in izboljšanje tonusa kože.
  • Modra svetloba je učinkovita pri zdravljenju aken, saj uničuje bakterije, ki povzročajo akne.

Vakum in masaža

Kombinacija vakuma in rotacijske masaže, ki sočasno delujeta med postopkom sta učinkovita v boju proti celulitu, zmanjševanju videza pomarančaste kože in izboljšanju cirkulacije in odstranjevanju toksinov iz telesa.

Rotacijska masaža v kombinaciji z vakuumsko terapijo predstavlja napredno tehniko za preoblikovanje telesa in izboljšanje zdravja kože. Pri tem pristopu vakuum ustvarja negativni tlak, ki deluje na kožo in podkožje, medtem ko rotacijska masaža izboljša krvni obtok in limfno drenažo.

Vakuum povzroča širjenje krvnih žil, kar poveča dotok krvi in hranilnih snovi na obdelovana področja, obenem pa pospeši odstranjevanje odpadnih snovi. Ko se vakuum združi z rotacijskimi gibi masaže, se učinki na cirkulacijo še okrepijo. To je še posebej pomembno za hitrejšo regeneracijo in revitalizacijo kože.

Preoblikovanje telesa z ultra shaperjem

Poleg tega vakuumski učinek spodbuja pretok limfe, kar pripomore k bolj učinkoviti limfni drenaži in odstranjevanju toksinov iz telesa. Ta proces je ključen pri zmanjševanju zastojev vode v telesu, odstranjevanju toksinov in izboljšanju splošnega delovanja limfnega sistema.

Mehanska stimulacija, ki jo omogoča vakuum, razteza kožo in podkožna tkiva kar izboljša elastičnost in čvrstost kože, ter spodbudi proizvodnjo kolagena in elastina. Posledično se izboljša videz kože, zmanjša se videz celulita in koža postane bolj gladka in napeta.

Ta kombinirana metoda je zelo učinkovita pri ciljanju na lokalizirane maščobne obloge, ki so pogosto odporne na dieto in vadbo. Redna uporaba te kombinacije lahko privede do bolj toniranega in oblikovanega telesa, kar je idealno za posameznike, ki iščejo vidne in trajne rezultate pri preoblikovanju telesa.

Zaključek

S sočasnim delovanjem RF tehnologije, LED terapije, vakuma ter rotacijske masaže, Ultra shaper ponuja celovit pristop za neinvazivno preoblikovanje telesa. Ta kombinacija tehnologij omogoča doseganje vidnih rezultatov v zmanjševanju lokaliziranih maščobnih oblog, izboljšanju oblike telesa in teksture kože, obenem pa tudi v boju proti celulitu. Ker so vsi postopki neinvazivni, so povezani z minimalnim tveganjem in ne zahtevajo časa za okrevanje, kar uporabnikom omogoča takojšnje nadaljevanje z vsakodnevnimi aktivnostmi.

VIRI IN LITERATURA:

https://www.healthline.com/health/ultrashape#procedure