Kako do trajno lepe in gladke kože brez vraščanja dlak?

PRIMERJAVA RAZLIČNIH NAČINOV ODSTRANJEVANJA DLAK

Lepa, nežna in gladka koža so želja vsakega posameznika. 

Veliko ljudi se vsakodnevno srečuje z razdraženo kožo po britju, izpuščaji, vraščeniim dlakami ali črnimi pikicami, ki se pokažejo že nekaj ur po britju. Večina se nas v želji po lepi in gladki koži poslužuje različnih načinov odstranjevanja dlačic, vendar, kateri je najboljši zate?

Razlika med britjem, depilacijsko kremo, depilacijo in SHR laserskim odstranjevanju dlak.

BRITVICA

Klasično britje z britvico poznamo vsi – pri britju z britvico odstranimo samo zgornji (vidni) del dlačice, ter tako ne vpivamo na hitrost rasti dlak. Dlake se lahko pojavijo na površini kože že v nekaj urah po britju, ponavadi pa najkasneje naslednji dan. V nekaterih primerih (močnejše dlak), celo ostajajo vidne črne pikice ali lise takoj po britju. Dlačice, ki zrastejo po uporabi britvice, so močne ter pikajo. 

Trajanje rezultatov: 1-3dni

DEPILACIJSKA KREMA

Pri svojem delu velikokrat opažam, da se velikokrat zamenjuje oz. primerja delovanje depilacijske kreme z depilacijo z voski, kar še zdaleč ni res. 

Depilacijska krema deluje tako, da s pomočjo kemikalij v kremi razgradi keratin v dlaki, ki zato razpade. Žal pa depilacijska krema deluje samo na površju kože in ne vpliva na korenino dlačice pravtako kot britje z britvico. Zato tudi rezultati ne trajajo enako dolgo kot pri voskanju. Kemikalije v kremi lahko povzročijo dodatno draženje kože, pravtako pa ne vplivajo na to, da bi izrastle dlačice bile manj močne ali rastle počasneje.

Trajanje rezultatov: 3-7dni.

DEPILACIJA

Voskanje oz. depilacija je vrsto let veljala za zelo učinkovito metodo odstranjevanja dlak. Pri voskanju na kožo nanesemo topel vosek, nato pa dlačice ostranimo s korenino vred. Prednost depilacije je torej, da  dolgoročno privede do tanjšanja dlak ter upočasnjene rasti dlak. Vseeno pa tudi po rednih depilacijah dlačice ne bodo prenehale rasti, ampak se bodo samo stanjšale, pri nekaterih se še vedno lahko pojavlja draženje kože ali vraščanje dlak. Pri voskanju je dlačice pravtako potrebno pustiti rasti do naslednjega voskanja.

Trajanje rezultatov: 3-4 tedne

SHR TRAJNO ODSTRANJEVANJE DLAK

je nova tehnologija trajnega odstranjevanja dlačic s hitrimi in odličnimi rezultati. Predstavlja izredno učinkovito tehnologijo hitrega in trajnega laserskega odstranjevanja dlak z izjemnim uspehom. 

SHR laser deluje tako, da s svetlobo cilja na melanin (pigment v dlačici) ter tako preprečuje ponovno rast dlačice. Če torej dlačice več ni, ne more prihajati do vraščanja dlak ali razdražene kože zaradi britja. Rezultati se opazijo že po enem tretmaju, med posameznimi tretmaji pa se lahko brijete in dlačic ni potrebno pustiti rasti, kot naprimer pri voskanju. 

Za optimalne rezultate pa je potrebno narediti serijo 7-10 zaporednih tretmajev v razmaku 4-6 tednov (en tretma na 4-6 tednov). Za ohranjanjanje rezultatov se priporočata 1-2 obnovitvena tretmaja letno.

Trajanje rezultatov: Trajni rezultati, občasne osvežitve

KATERI POSTOPEK BI NAJRAJE IZBRAL/A ZASE?

1 misel na “Kako do trajno lepe in gladke kože brez vraščanja dlak?

  1. Pingback: 5 nasvetov za učinkovito in dolgotrajno odstranjevanje dlak

Komentarji so zaprti.